عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: دیداری با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست داشتیم و در آن جلسه پیشنهاد شد تا بررسی شود که اگر آخال که جزو مواد اولیه کاغذ است مشکلی برای محیط زیست و آلودگی ایجاد نمیکند وارد شود.
محمود شکری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس پیرامون موضوع کاغذ اظهار داشت: طی روزهای اخیر جلساتی با انجمن کاغذ و مقوا و برخی تولیدکنندگان کاغذ در کشور داشتیم.
وی با بیان اینکه دیداری با دکتر عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست داشتیم ابراز داشت: با توجه به اینکه طرح توقف برداشت از جنگل مطرح شد و بخشی از مواد اولیه کاغذ که چوب است وارداتی است و هزینههای بسیار دارد، از این رو دیداری با رییس سازمان حفاظت محیط زیست داشتیم و در آن جلسه پیشنهاد شد تا بررسی شود که اگر آخال که جزو مواد اولیه کاغذ است مشکلی برای محیط زیست و آلودگی ایجاد نمیکند وارد شود؛ در صورت بدون مشکل بودن آخال و واردات آن این ماده جایگزین خمیرچوب میشود.
شکری با تاکید بر جلسه روز دوشنبه با برخی کارشناسان کاغذ تصریح کرد: روز دوشنبه جلسه ای برگزار شد و موارد در دست بررسی است تا بخشی از مواد اولیه با قیمت مناسب به دست کارخانهها برسد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از ۹۰درصد کاغذ مصرفی ما وارداتی است و بخش کوچکی برای تولید کاغذ سفید در کشور داریم و این امر موجب شده ارز بسیاری از کشور خارج شود در حالیکه ما کارخانههای خوبی داریم و میتوانیم با توجه به نخبگانمان این تکنولوژی را بومی کنیم.
وی در ادامه به این مطلب که برخی کارخانهها از مواد اولیه دیگری استفاده میکنند اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تکنولوژی های جدید جایگزینهای دیگری برای مواد اولیه کاغذ شده است و دنیا از آنها بهره میبرد، البته کارخانهای در یزد از گچ و آهک به عنوان مواد اولیه استفاده میکند که البته نقاط قوت و ضعفی هم دارد.
این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به اینکه شاهد تاسیس کارخانههایی در کشور خواهیم بود خاطر نشان کرد: در حال حاضر چند کارخانه در دست احداث در کشور داریم از جمله در شهرستان رضوانشهر استان گیلان که قرار است پس از تاسیس به تولید انواع کاغذ بپردازد.
شکری با اعلام اینکه ساخت این کارخانه یک سال و نیم طول میکشد و تا یک ماه آینده امور مربوط به احداث انجام خواهد شد، گفت: قرار است بزودی نشستی با وزیر صنعت داشته باشیم تا پیرامون راهکارهای علمی و اجرایی با استفاده از ظرفیتها بحث و بررسی صورت گیرد.