یک فعال در حوزه صنعت کاغذ و مدرس دانشگاه گفت: تامین مواد اولیه در شرایط حاضر از مشکلات جدی صنعت تولید کاغذ در ایران است.
کامران محسنی یکتا در برنامه «کالای ایرانی» رادیو اقتصاد افزود: متاسفانه بسیاری از کارخانه های کاغذسازی کشور به دلیل عدم تامین مواد اولیه مورد نیاز در معرض تعطیلی قرار دارند.
وی در ادامه اظهارداشت: سه کارخانه تولید کاغذ از قبیل صنایع چوب و کاغذ چوکا، صنایع چوب و کاغذ مازندران و صنایع کاغذ پارس در ایران وجود دارد که مواد اولیه مورد مصرف این واحدها از چوب و مواد سلولزی است.
این فعال در حوزه صنعت کاغذ و مدرس دانشگاه گفت: صنایع چوب و کاغذ چوکا در زمینه تولید کاغذ بسته بندی، صنایع چوب و کاغذ مازندران در تولید کاغذ روزنامه و تحریر و همینطور صنایع کاغذ پارس در عرصه تولید کاغذ تحریر و چاپ کتاب فعالیت دارند.
وی در ادامه افزود: صنایع چوب و کاغذ مازندران برپایه چوب های موجود در جنگل های شمال طراحی و احداث شده است.
محسنی یکتا تصریح کرد: در حال حاضر با طرح جدید سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری وهمینطور محیط زیست بهره برداری از جنگل های کشور به شدت محدود شده است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا طرح محدودیت بهره برداری از جنگل ها اقدام مناسبی است، اظهارداشت: خیر، چرا که جنگل های کشور پیر و فرسوده هستند که باید به مرور جایگزین شوند.
این فعال در حوزه صنعت کاغذ و مدرس دانشگاه ضمن اشاره به این جمله که تامین مواد اولیه از مشکلات جدی صنعت تولید کاغذ در ایران است، گفت: متاسفانه از یک طرف بهره برداری از جنگل ها محدود و از طرف دیگر واردات چوب به کشور جهت تامین مواد اولیه کارخانه های کاغذسازی بسیار سخت گیرانه و محدود شده است.
وی همچنین در خصوص محدودیت واردات مواد اولیه (چوب) به رادیو اقتصاد افزود: دستگاه های متولی در شرایط حاضر تنها اجازه ورود چوب بدون پوست به کشور را صادر می کنند در حالیکه با وجود سیستم های گندزدایی این بحث در هیچ کجای دنیا دیگر موضوعیت ندارد.
محسنی یکتا تصریح کرد: چوب امروز در تمامی دنیا با پوست جابجا می شود ولی در ایران همچنان قوانین قدیمی در این حوزه اعمال می شود.
وی افزود: ظرفیت پوست کنی و صادرات چوب بدون پوست در سطح دنیا بسیار کم و گران است به همین دلیل تولیدکنندگان کاغذ در تهیه مواد اولیه مورد نیاز با مشکلات جدی رو به رو هستند.
این فعال در حوزه صنعت کاغذ و مدرس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: خوشبختانه در بحث توزیع و مصرف کاغذ در کشور حلقه مفقوده ای وجود ندارد بلکه مشکل اصلی در بخش تولید و قبل از تولید است.
وی تصریح کرد: تامین مواد اولیه، قوانین حاکم بر کشور و اعمال محدودیت ها از جمله گره های کور موجود در صنعت تولید کاغذ کشور است.
محسنی یکتا در ادامه ضمن اشاره به سلیقه مشتری در بحث مصرف کالای ایرانی نیز گفت: استقبال زیادی امروز در بازار از کاغذ تولید داخل نمی شود.
وی افزود: واردات کاغذ های لوکس موجب تغییر ذائقه مصرف کنندگان این کالا اعم از کتابخوان ها، روزنامه خوان ها و غیره در جامعه شده است.
این فعال در حوزه صنعت کاغذ و مدرس دانشگاه اذعان داشت: بخشی از افت تولید کاغذ در کشور مربوط به سلیقه مشتریان به مصرف کالاهای ایرانی است.
برنامه «کالای ایرانی» کاری از گروه صنعت و بازرگانی شبکه تخصصی رادیو اقتصاد است که از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت ۱۰ صبح به مدت ۵۵ دقیقه به تهیه کنندگی «حمیده رضا سلطانی و مهدی شیار» با هدف معرفی، ترویج، و تبلیغ کالای ایرانی، تولید داخلی و حمایت ازتولید کنندگان داخلی و مقابله با مصرف بی رویه کالای خارجی بر روی موج اف ام ردیف ۹۸ قرار میگیرد و علاقمندان میتوانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.