یک واردکننده کاغذ معتقد است که در شرایط فعلی دولت باید به رقابت در بازار کمک کند، کاغذ باید آسان و بدون محدودیت به کشور وارد شود، تا بازار خود قیمت را تعدیل کند.
علی واضحی مدیر شرکت راهکار برگ بهشت در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به کاهش قیمت کاغذ در بازار آزاد گفت: این کاهش قیمت طبیعی است، چون قیمت ارز سیر نزولی داشته است. در کاغذ بالک نیز ما کاهش حدود ۱۰ درصد را داشتهایم. این کاهش قیمتها در صورت استمرار سیر نزولی نرخ ارز، ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: اگر در حوزه قوانین اتفاق خاصی نیافتد و همین روند فعلی ادامه پیدا کند، محدودیت جدیدی اعمال نشود و در حوزه بازار ارز هم اتفاق جدیدی نیافتد، بازار کاغذ به سمت ثبات بیشتر پیش خواهد رفت، اما اگر قوانین محدود کننده دوباره اعمال شود، قطعا افزایش قیمت خواهیم داشت.
واضحی همچنین ادامه دار بودن کاهش قیمت کاغذ را ورود کالا به بازار عنوان کرد و گفت: ورود کالا به بازار پیش از این بسیار سخت بود، مجوزها دشوار صادر میشد، اما اکنون روند تسهیل شده است و شرکتهای مختلف میتوانند کالا را وارد کنند و قیمتها به سمت رقابتیشدن رفته است.
وی گفت: مهمترین مطالبه اکنون این است که دولت به رقابت در این بازار کمک کند، کاغذ باید آسان و بدون محدودیت به کشور وارد شود، تا بازار خود قیمت را تعدیل کند.
واضحی در پاسخ به این پرسش که تسهیلات بیشتر برای واردات کاغذ موجب تضعیف بیشتر تولیدکنندگان میشود، گفت: ببینید، در بحث تولید کاغذ ما چند تولیدکننده داخلی داریم که در ظرفیت محدود کاغذ تولید میکنند، اما این یک روی سکه است، روی دیگر سکه هزاران چاپخانه، ناشر و واحدهای تولیدکننده هستند که از کاغذ و مقوا برای تولید محصول خود بهره میبرند، وقتی سیاست حمایت از تولید به معنای تولیدکنندگان کاغذ رخ دهد، کار را برای تولید کنندگان چاپ و بستهبندی سخت میکند اگر ۱۰ تولیدکننده کاغذ داریم، هزاران بنگاه چاپی داریم که وابسته به کاغذ هستند، اگر شرایط واردات کاغذ آسان باشد، قیمت مواد اولیه ارزانتر خواهد بود، حمایت واقعی از تولید داخلی یعنی کمک کنیم این ماده اولیه حساس، در بازار به کمترین قیمت، بهترین کیفیت و بیشترین تنوع باشد؛ نه اینکه برای حمایت از چند واحد محدود، هزاران تولید کننده چاپ و بسته بندی را متضرر کنیم.
وی با اشاره به افزایش تعرفههای واردات که در سالهای اخیر در برخی کاغذها اعمال شده است، گفت: افزایش تعرفه کاغذ قطعا نظم بازار را به هم میزند، برای نمونه تعرفه واردات مقوای پشت طوسی و اینوربرد به جای ۵ درصد، ۱۵ درصد است، در حالی که مقوای FBB (به اصطلاح اینوربرد) اصلا در داخل تولید نمیشود و کیفیت و ثبات مقوای پشتطوسی داخلی هم مناسب نیست. بنابراین امروز هزاران چاپخانه، تولیدکننده و صادرکننده که نیاز به مقوای جعبه دارند، ۱۵ درصد تعرفه میدهد تا مقواسازیها سود بیشتری ببرند و خودشان در بازار رقابت جهانی عقب میمانند. بنابراین حمایت واقعی از تولید داخلی اقتضا میکند ما کمترین تعرفه را