بحران کاغذ و مسئولان بی‌مسئولیت!
تیر ۱۶, ۱۳۹۸
صنایع چوب و کاغذ مازندران ۲۳۶ میلیارد تومان زیان انباشته دارد
تیر ۱۶, ۱۳۹۸
نمایش همه

علی قلی حسنی اعظمی، مدیرعامل انجمن مدیران و صنایع کارتن و ورق کشور با بیان اینکه دولت باید مجوز صادرات کاغذ را تا سقف یک چهارم حجم کارتن باطله وارداتی صادر نماید، عنوان کرد: قیمت فروش هر تن کارتن، حدود ۸۰۰ دلار است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی قلی حسنی اعظمی، امروز شنبه ۱۵ تیر ۹۸ در نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اینکه در شرایط سخت اقتصادی قرار داشته و بسیاری از تولیدکنندگان با تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت: این تحریم‌ها منجر به دلسردی تولیدکنندگان نشده است و آنها با قدرت و قوت، علیرغم همه سختی‌ها، مشغول تولید و توسعه کارهای خود هستند. در این میان صنعت کاغذ و مقوا نیز در حال فعالیت است و تلاش دارد علاوه بر حفظ اشتغال، تولید را نیز ادامه دهد.

مدیرعامل انجمن مدیران و صنایع کارتن و ورق کشور با بیان اینکه تحریم‌ها اگرچه ناجوانمردانه است، اما تولیدکنندگان همچنان ایستاده و تلاش کرده‌اند تا تولید مقوا، کارتن و کاغذ را بهینه و بر اساس استانداردهای روز دنیا پیش ببرند، افزود: ۱۶۷ واحد کارتن سازی بزرگ در سطح کشور فعال هستند که در کنار آنها، حدود ۴۰۰۰ واحد تبدیلی فعالیت کرده و مواد مورد نیاز خود را از ۱۶۷ واحد یاد شده دریافت می‌نمایند.

وی با بیان اینکه این واحدهای تولیدی، مواد اولیه مورد نیاز خود را از کارخانه‌های کارتن‌سازی دریافت کرده و به سایر محصولات نهایی تبدیل و به فروش می‌رسانند، تصریح کرد: بر اساس برآوردها و آمارهای رسمی، در حال حاضر، ۵۰ هزار نفر به طور مستقیم یا غیر مستقیم در این صنف مشغول به کار هستند که عمده مشکلات آنها، به دلیل فعال نبودن دو سوم ظرفیت ایجاد شده کارخانجات است.

به گفته اعظمی، برای رفع این مشکلات، دولت باید مجوز صادرات کاغذ را تا سقف یک چهارم حجم کارتن باطله وارداتی و نه بیشتر ارایه دهد؛ چراکه در غیر این صورت، با کمبود کارتن در داخل و افزایش قیمت‌ها مواجه خواهیم شد؛ این در حالی است که قیمت‌های فروش صادراتی به ازای هر تن کارتن حدود ۸۰۰ دلار است.

وی اظهار داشت: دولت انتظار دارد فعالان این صنعت بازگشت ارز حاصل از صادرات معادل تنی ۸۶۰ تن داشته باشند و این امر، انگیزه صادرکنندگان کاهش داده است، این در شرایطی است که سال گذشته، حدود یک میلیون تن کاغذ بسته بندی در کشور تولید شد که مواد اولیه آن از یکی از سه طریق چوب درختان جنگلی، واردات خمیر کاغذ از خارج یا آخال (ضایعات کارتن و کاغذ) تأمین شده است؛ ضمن اینکه مشکلات تأمین مواد اولیه و افزایش نرخ ارز سبب شد تا ۲۰۰ هزار تن کاغذ به خارج کشور صادر شود که به نوعی خام فروشی و هدر رفت منابع ملی بود.

خیرخواه  با بیان اینکه از مجموع یک میلیون تن کاغذ بسته بندی تولید شده در سال گذشته، ۱۵۰ هزار تن آن صرف بسته بندی محصولات کشاورزی صادراتی و ۱۵۰ هزار تن دیگر صرف بسته بندی کاشی، سرامیک و لوازم ساختمانی شده است، خاطرنشان کرد: در حالی که برای تولید هر تن کاغذ بسته بندی ۱.۴ برابر آن آخال مورد نیاز است، اما سختگیری‌های محیط زیست سبب شد تا با وجود مجوز واردات ۲۳۰ هزار تنی، در نهایت فقط ۳۰ هزار تن آخال وارد کشور شود؛ این در حالی است که وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته، ممنوعیت واردات کاغذ به هر شکل را اعلام نمود تا وضعیت کیفی تولید داخل بهبود یابد، در حالی واحدهای کارتن سازی در حال برنامه ریزی برای این موضوع بودند طی ۲۷ روز مجدداً مصوبه قبلی ملغی شد و این مساله مشکلات زیادی برای واحدهای کارتن سازی به ویژه کارتن خرما و کارتن شانه تخم مرغ ایجاد کرد.

اعظمی  با بیان اینکه تاکنون هیچ ارزی برای تأمین کاغذهای صنعتی به منظور تولید کاغذهای بسته بندی و کارتن داده نشده و عمده ارز به کاغذ تحریر و روزنامه اختصاص می‌یابد، تاکید کرد: سال گذشته، حتی ارز برای تولید کاغذهای خاص از جمله فودگرید و ویرجین کرافت که مورد استفاده در صنایع غذایی و کیسه‌های مواد غذایی بوده و در داخل تولید نمی‌شوند، ارزی به فعالان این صنف تخصیص نیافت.

اعظمی ادامه داد: سالانه حدود ۲۰ هزار تن کاغذهای فود گرید و ویرجین کرافت در کشور مورد نیاز است؛ در حالیکه در خوشبینانه ترین حالت، تنها ۷۰ درصد کارتن‌های مورد استفاده در بازار بهداشتی و سالم است، زیرا کاغذ بهداشتی کاغذی است که از چوب تولید می‌شود اما اجازه واردات چوب یا خمیر کاغذ داده نمی‌شود.

وی در ادامه از برگزاری دومین نمایشگاه تخصصی بین المللی کاغذ مقوا و صنایع سلولزی از پانزدهم تا هجدهم مردماه امسال خبر داد و با بیان اینکه پنجاه شرکت داخلی و هفت شرکت خارجی از چین، هند و روسیه در این دوره از نمایشگاه حضور خواهند یافت، خاطرنشان کرد: ارائه توانمندی‌ها از سوی شرکت کنندگان داخلی و برنامه ریزی برای تأمین مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز از سوی شرکت کنندگان خارجی، اهداف اصلی برپایی این رویداد است.

همچنین جواد کرامتی، عضو انجمن مدیران و صنایع کارتن و ورق کشور نیز در این نشست اعلام کرد: قیمت کاغذ نسبت به افزایش نرخ دلار در سال گذشته، ۴ برابر شده است؛ این در حالی است که مواد اولیه مورد نیاز آن افزایش سه برابری قیمت را تجربه کرده است؛ بر همین اساس به تبع این افزایش قیمت، نرخ کارتن نیز افزایش یافته است، چراکه ۸۰ درصد قیمت تمام شده کارتن، مرتبط با کاغذ است.

وی افزود: از سوی دیگر، صادرات کاغذ حاشیه سود مناسبی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده که بر اساس آن برخی افزایش نرخ‌ها در بازار داخلی نیز به خاطر جذابیت صادرات است؛ این در حالی است که دولت باید بر نرخگذاری و شیوه فروش و صادرات کاغذ غیرتحریر، نظارت کافی داشته باشد.

دیدگاه ها بسته شده است