شایعه افزایش تعرفه، کاغذ را ۳۰ درصد گران کرد/ سلب معافیت‌های مالیاتی قانونی از صنعت چاپ

اعضای کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران استعفا کردند
آذر ۲۸, ۱۳۹۶
برای تعدیل قیمت کاغذ، کمیته‌ای در وزارت صنعت تشکیل شده است
آذر ۲۸, ۱۳۹۶
نمایش همه

شایعه افزایش تعرفه، کاغذ را ۳۰ درصد گران کرد/ سلب معافیت‌های مالیاتی قانونی از صنعت چاپ

به گفته رئیس اتحادیه صنف چاپخانه‌داران استان اصفهان، رشد ۳۰ درصدی قیمت کاغذ ریشه در دو عامل شایعه افزایش تعرفه واردات کاغذ و رشد قیمت جهانی مواد اولیه داشته و سیاست‌های مالیاتی دولت نیز آینده صنعت چاپ را به خطر انداخته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، بحران در بازار کاغذ، اتفاقی است که در هفته‌های اخیر موجب افزایش قیمت‌ها و سردرگمی مصرف‌کنندگان عمده کاغذ در هر دو بخش عمده و خرده‌فروشی شده است. عدم ثبت سفارش واردات، شایعه افزایش تعرفه واردات، عدم تخصیص ارز مبادله‌ای و همچنین تکانه‌های سخت ارز آزاد همه از جمله عواملی است که فعالان این صنعت، در رابطه با رشد اخیر قیمت عنوان می‌کنند و البته امیدوارند که این روند، به تکرار اتفاقات سال ۹۱ و چند برابر شدن قیمت‌ها منجر نشود.
کاغذ یکی از مهم‌ترین نهاده‌های تولیدی در کشور است و به دلیل ارتباط این محصول با حوزه‌های حساسی همچون کتاب و لوازم‌التحریر، نوسان قیمت آن موجب بروز عواقب کوتاه‌مدت و بلندمدتی در این حوزه‌ها و خصوصاً تحصیل و آموزش نسل‌های آتی می‌شود و به همین دلیل است که کارشناسان اعتقاد دارند رفتار دولت در این بخش از اقتصاد نباید با دید کاملاً اقتصادی و انتفاعی صورت پذیرد و نگاه دولت در این حوزه نیازمند بازنگری جدی است.

*زمزمه‌های تعرفه‌ای و رشد یک‌باره قیمت کاغذ
محمدعلی انصاری‌پور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رابطه جهش قیمتی کاغذ در بازار، اظهار کرد: رشد قیمت کاغذ در هفته‌های اخیر ریشه در دو عامل شایعه افزایش تعرفه واردات کاغذ و رشد قیمت جهانی مواد اولیه داشت.
وی با اشاره به زمزمه‌های افزایش تعرفه واردات کاغذ افزود: افزایش تعرفه برای حمایت برخی صنایع بی‌مزیت، سیاست غلطی است که از سوی دولت اتخاذ می‌شود و در قضیه کاغذ، مستقیماً این سیاست به فرهنگ جامعه لطمه وارد می‌کند.
رئیس اتحادیه صنف چاپخانه‌داران استان اصفهان خاطرنشان کرد: تولید کاغذ داخلی به هیچ وجه کفاف مصرف ما را نمی‌دهد و مهم‌تر اینکه این تولیدات حتی از کیفیت حداقلی برای کار چاپ نیز برخوردار نیست و آن‌ها را صرفاً می‌توان در چاپ روزنامه یا کارتن‌سازی استفاده کرد.

*تولید داخلی تنها ۲۰ درصد مصرف را تأمین می‌کند
وی تأکید کرد: اگر همه کارخانه‌های کاغذسازی کشور با ظرفیت کامل به تولید بپردازند؛ نهایتاً جوابگوی ۲۰ درصد مصرف بازار خواهند بود و مشخص نیست دولت با چه محاسباتی به فکر افزایش تعرفه واردات و به هم ریختن بازار کاغذ افتاده است.
انصاری‌پور ادامه داد: صنعت کاغذ به دلیل وضعیت طبیعی کشور برای ما صرفه‌ای نداشته و این صنعت متعلق به کشورهایی است که دارای جنگل‌های انبوه هستند.
وی ابراز داشت: در بازارهای بین‌المللی طی هفته‌های اخیر، مواد اولیه ۱۱ درصد رشد کرده اما زمزمه وضع تعرفه باعث شده قیمت کاغذ ۳۰ درصد گران شود.
رئیس اتحادیه صنف چاپخانه‌داران استان اصفهان در رابطه با کمیابی کاغذ در بازار نیز تصریح کرد: کاغذ در بازار نایاب نشده اما انتظار عمومی برای رشد بیشتر قیمت باعث شده تا فروشندگان، عرضه را کاهش دهند و از همین رو، خریدها به راحتی قبل انجام نمی‌شود.

*مالیات و بیمه، صنعت چاپ را از نفس انداخته
وی با اشاره به دلایل گرانی کاغذ در بازارهای جهانی، اظهار داشت: در ماه پایانی سال میلادی، هر ساله افزایش قیمت را شاهد هستیم اما این افزایش قیمت به حد ۳۰ درصد نبوده و ریشه گرانی اخیر قیمت کاغذ، در داخل کشور است.
انصاری‌پور همچنین اعلام کرد: مشکلات صنعت چاپ تنها به رشد قیمت مواد اولیه محدود نشده و فشارهای اداره مالیات، تأمین اجتماعی و گرانی حامل‌های انرژی، دیگر مشکلاتی است که تعطیلی واحدهای چاپ را در استان اصفهان به همراه داشته است.

*تعطیلی ۱۶ واحد چاپ در اصفهان
وی متذکر شد: در سال اخیر، ۱۶ واحد چاپخانه در اصفهان به طور کامل تعطیل شده‌اند.
رئیس اتحادیه صنف چاپخانه‌داران استان اصفهان یادآور شد: در حوزه چاپ کتاب اوضاع بسیار وخیم است و کافی است به تیراژ کتاب‌ها نگاه کنیم تا متوجه شویم که چه بر سر فرهنگ ما آمده و اثر این اقدامات دولت و افزایش قیمت کاغذ را بر فرهنگ خود به نظاره بنشینیم.
وی همچنین اظهار داشت: قسمت اعظم مشتریان بازار کاغذ، فرزندان محصل ما هستند و وقتی قیمت این‌گونه افزایش پیدا می‌کنند؛ تحصیل آن‌ها نیز متأثر از این امر خواهد شد.
انصاری‌پور با انتقاد از سیاست‌های مالیاتی دولت در حوزه چاپ تأکید کرد: اگر معافیت‌های قانونی در رابطه با این صنعت اجرایی می‌شد؛ بسیاری از مشکلات فعلی گریبان صنعت چاپ را نمی‌گرفت.

*معافیت‌های مالیاتی قانونی از صنعت چاپ سلب شده‌اند
وی در ادامه افزود: بر اساس بند «ل» ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه واحدهایی که از وزارت ارشاد مجوز چاپ دارند معاف از مالیات هستند اما صنف چاپخانه‌داران سال‌ها است که به اجبار سازمان مالیات، متحمل هزینه‌های گزاف شده است.

رئیس اتحادیه صنف چاپخانه‌داران استان اصفهان در رابطه با اجرای سیاست جدید سازمان مالیاتی تحت عنوان «مالیات متمم» نیز تصریح کرد: این مالیات در صنف چاپ نیز از سوی سازمان مالیاتی اخذ می‌شود و در حالی که یک واحد صنفی، سال‌ها قبل، مبلغی را به عنوان مالیات قطعی پرداخت کرده، حال پس از چند سال با ادعای سازمان مالیاتی مجبور به پرداخت مبلغ بیشتری برای آن سال می‌شود و مطمئناً ادامه این روند موجب تخریب فضای کسب‌ و کار می‌شود.

دیدگاه ها بسته شده است