کارتن پوشاک هر کالاست/لزوم ایجاد کلینیک تخصصی برای کارتن سازان

سخنرانی خانم وینی لی در مراسم شام صنعتگران ایرانی و چینی
دی ۳, ۱۳۹۷
حس رقابت میان تولیدکنندگان ایرانی احیاء شود
دی ۳, ۱۳۹۷
نمایش همه

کارتن پوشاک هر کالاست/لزوم ایجاد کلینیک تخصصی برای کارتن سازان

شما و اقتصاد: گردهمایی برای ایجاد کلینیک تخصصی تلاش دارد تا به نظرات و عقاید پرداخته و رویکردی مناسب و راهگشا را ایجاد کند، بدین ترتیب استراتژی در پیش‌گرفته شده می‌تواند در آینده چراغ راه فعالان عرصه تولید قرار بگیرد و مسیر توسعه را به‌منظور ایجاد ارزآوری برای کشور فراهم آماده کند.

به گزارش شما و اقتصاد:  رسول طهماسبی؛ مدیرعامل شرکت تعاونی کارتن و ورق در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد شرکت تعاونی، کارتون را پوشاک هر کالا دانست و می‏گوید: هم‌اکنون صنعت بسته‌بندی به علت چالش‌های اقتصادی دچار مشکلات فراوانی شده این در حالی است که متخصصان و صنعتگران توانمند و باتجربه‌ای در کشور وجود دارد.
وی ادامه می‏دهد: استفاده از تجربه در کنار علوم تخصصی، زمینه توسعه و موفقیت را برای کارتن سازان فراهم خواهد کرد.
طهماسبی می‌افزاید:  شرکت تعاونی طی سال‌های گذشته تلاش‌های فراوانی را برای کاهش مشکلات موجود در این حوزه انجام داده و این بار تلاش دارد تا با ایجاد کلینیک تخصصی برای کارتن سازان زمینه رشد و ترقی را در این بخش فراهم کند.
مدیرعامل شرکت تعاونی کارتن و ورق بیان می‌کند: بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده کارتن از وجود ظرفیت‌های بالای ماشین‌آلات خود سخن می‌گویند اما در عمل توان تولیدات باکیفیت و ظرفیت بالا وجود ندارد.
وی به چالش‌های اخیر در حوزه صنعت اشاره دارد و اظهار می‏کند: مسئله مهم دیگر که بسیاری از همکاران حوزه بسته‌بندی و کارتن را به سمت فعالیت‌های دیگر سوق داد، کاهش کاغذ و مواد اولیه بوده بنابراین با کاهش سود و مشکلات تولید مواجه شدند و به سمت بسته‌بندی‌های شیرینگ و پلاستیک حرکت کردند این در حالی است این نوع از بسته‌بندی خطرات بسیاری را برای محیط‌زیست به دنبال دارد.
طهماسبی اشاره گذرا به چالش‌های ایجادشده طی سال‌های اخیر دربسته بندی و کارتن‌سازی دارد و می‌گوید: کاهش واردات آخال و افزایش قیمت کاغذ در کشور شرایط بغرنجی را برای تولیدکنندگان فراهم کرد.
مدیرعامل شرکت تعاونی کارتن و ورق اظهار می‌کند: هم‌اکنون برخی کارخانه‌ها به‌منظور بسته‌بندی کالاهای تولید خود اقدام به واردات کارتن از خارج از کشور می‌کنند این رویداد ضربه شدیدی را به صنعت بسته‌بندی و کارتن‌سازی وارد خواهد کرد و تولید را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وی کیفیت کاغذهای تولیدی در ایران اشاره دارد و تصریح می‏کند: متأسفانه کاغذ ما استانداردهای لازم را ندارد.
طهماسبی بزرگ‌ترین ضربه به حوزه بسته‌بندی را صادرات کلیه کالاهای تولیدی و محصولات کشاورزی می‌داند و می‌گوید: صنایع ما معرفی در بازارهای جهانی نیازمند بسته‌بندی شکیل هستند.
مدیرعامل شرکت تعاونی کارتن و ورق ادامه می‌دهد: ایجاد یک کلینیک تخصصی گرچه انتقاداتی را از سوی برخی به همراه داشته، اما تعاونی در کنار وظایف ذاتی خود می‌تواند هم خدمات‌رسانی کند و هم بازویی برای رشد و توسعه این صنف بشمار بیاید بدین ترتیب این بخش غیرانتفاعی می‌تواند خدمات متفاوتی را ارائه کند.
وی تأکید می‌کند:  بسترسازی نیازمند زیرساخت‌های است و به همین منظور تدابیر و رویکردهای جدیدی را طلب می‌کند.
طهماسبی گذری بر شرایط چاپ کشور دارد و می‌افزاید: متأسفانه صنعت چاپ نیز دچار نقاط ضعیفی است. تداوم این رویه و گسترش رکود در صنایع  نیازمند حرکت و استراتژی توسعه محور است. برای رفع این چالش و باید بهسازی و نوسازی صنایع بخش مهمی از کار خواهد بود به همین منظور باید از توان متخصصانی استفاده کرد و دست به ساخت قطعات صنایع و ماشین‌آلات موجود زد.
مدیرعامل شرکت تعاونی کارتن و ورق تصریح می‏کند: گردهمایی برای ایجاد کلینیک تخصصی تلاش دارد تا به نظرات و عقاید پرداخته و رویکردی مناسب و راهگشا را ایجاد کند، بدین ترتیب استراتژی در پیش‌گرفته شده می‌تواند در آینده چراغ راه فعالان عرصه تولید قرار بگیرد و مسیر توسعه را به‌منظور ایجاد ارزآوری برای کشور فراهم  آماده کند.
وی ادامه می‌دهد: صاحب‌نظرانی که امروز در گردهمایی شرکت داشته‌اند، اعلام آمادگی خود را به‌منظور ایجاد شرایط مناسب و همراهی و هم‌اندیشی در زمینه‌های گوناگون اعلام کردند، بنابراین استفاده از این پتانسیل‌ها می‌تواند فرصت‌های مناسبی را پیش روی صنعت کارتن‌سازی قرار دهد.
طهماسبی بیان می‌کند: هر فرد می‌تواند سهامدار این کلینیک باشد، کلینیک به استراتژی مشخص و مسیری معین که با استفاده از قدرت خلاقیت هموارشده راه را یکی پس از دیگری هموار کند.  کار ما دستوری نیست بلکه نیازمند کسانی است که عاشقانه به این کار دل ببندند و مسیر را ادامه می‌دهند. باید تلاش کنیم تا خلأهای پیش روی این صنعت را شناسایی کنیم به همین منظور قبل از انجام هر کاری سرمایه را در کانال و مسیری مناسب هدایت کنیم. بدین ترتیب ارائه نظرات تک‌تک اعضا می‌تواند شاکله اصلی اهداف و شاخص‌های اصلی رویکرد این کلینیک باشد.
مدیرعامل شرکت تعاونی کارتن و ورق اظهار می‌کند: اجرای این فرایند نیازمند آموزش در کنار تجربه دارد. اصلاح  دیدگاه  اغلب مالکین و سرمایه‌گذاران که عموماً بازار است چالش‌هایی را ایجاد می‌کند نبود اطلاعات جامع و سطحی‌نگری در این صنعت  مشکلات فراوانی را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته است. زیرا دیده می‌شود که بسیاری از کارخانه جات با سرمایه‌های هنگفتی ایجاد می‌شوند ولی نمی‌توانند بازگشت سرمایه مناسب او و بازخورد بررسی را به همراه داشته باشند.
وی بیان می‏کند: هدف ما ایجاد استراتژی با سازوکارهای مناسب و استفاده از اهرم فشار برای اجرای قوانین در بخش صنعت و معدن است تا اجازه هدر رفت سرمایه‌گذاری‌ها داده نشود. این سازوکارها باید بتواند هدف اولیه را در بربگیرد.
یکی از فعالان عرصه کارتون‌سازی که به گفته خود عمری را در این صنعت بسر برده و با مشکلات آن آشنایی کامل را دارد می‌گوید:  کمبود اطلاعات و نبود آموزش بزرگ‌ترین معضل حوزه تولید کارتن و مقوا محسوب می‌شود از سوی دیگر آماده نبودن ماشین‌آلات و وجود ضایعات فراوان حاصل از تولید در کارخانه‌ها از مهم‌ترین چالش‌های شرکت‌های کارتن‌سازی است.
سامانی ادامه می‌دهد: بی‌اطلاعی سرمایه‌گذاران و سازندگان کارخانه‌های تولید کارتن و مقوا حتی تولیدکنندگان کاغذ  ضربه‌های سختی را به این صنعت وارد کرده است.
آماده هرگونه همکاری پژوهشی و تحقیقاتی
محمدباقر رضایی؛ رئیس بخش چوب و کاغذ علوم چوب و فرآورده در این جلسه به ضعف تولیدات اشاره دارد و می‏گوید: متأسفانه نبود کیفیت مهم‌ترین عامل برای عدم جذب بازارهای بین‌المللی بوده و این امر تأثیر بسیاری را بر کارخانه‌های تولیدکننده داشته است.
وی ادامه می‌دهد: وجود آزمایشگاهی توانمند در سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و موسسه تحقیقات جنگل‏ها و مراتع زمینه را برای فراهم ساختن فضایی تحقیقاتی به‌منظور افزایش سطح کیفیت تولیدات فراهم کنیم، بدین ترتیب بررسی‏ها و پژوهش‏ها برای ایجاد محصول باارزش که بتواند در بازارهای بین‌المللی به رقابت با سایر محصولات بپردازد فراهم می‌شود.
وی می‌افزاید: ما بهترین متخصصان را در کشور داریم و می‌توانیم و ظرفیت‌ها مناسبی را از جهت آزمایشگاه دارا هستیم. هرگونه مشاوره درزمینهٔ کارخانه‌های و تولیدات محصولات امری مهم است و ما تمام تلاش خود را برای کمک به این برنامه ارائه خواهیم کرد.
همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم
مهدی منظور الاجداد؛  استاد دانشگاه و کارشناس خمیر و کاغذ:  باید بر طبق قانون توسعه، علم و صنعت در کنار هم قرار بگیرند تا الفبای صنعت شکل بگیرد.
وی ادامه می‌دهد: همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم بنابراین برای پیشرفت باید با همراهی و همفکری تلاش کنیم.
منظور الاجداد می‌افزاید: ما نیازمند استفاده از تحولات صنعتی و فناوری در جای‌جای دنیا هستیم و نمی‌توانیم به عقب برگردیم و یا از ابتدا شروع کنیم و نباید (چرخ را از ابتدا اختراع کنیم)  بلکه باید تکنولوژی را ادامه دهیم و با تحولات پیش برویم و برای رسیدن به این منظور نیازمند یک تیم ورک (کارگروهی) هستیم.
استاد دانشگاه و کارشناس خمیر و کاغذ بیان می‌کند: مسیرهایی را که کشورهای توسعه‌یافته در پیش‌گرفته‌اند پس از آزمون خطای بسیار  تجربه کرده‌اند و تجربه دوباره آن به صلاح هیچ مجموعه‌ای نخواهد بود. ابهامات در این مسیرها مشخص و روشن‌شده، بنابراین می‏توان از آن به‌عنوان راهنما استفاده و راه را ادامه داد به همین منظور و برای رسیدن به هدف باید ابتدا مسئله را شناسایی و پس از بررسی آسیب‌های آن گروه‌بندی و رده‌بندی را در دستور کار قرارداد و با مدیران مجموعه‌ها ارتباط گرفت تا آنان هم از نزدیک باکم و کیف شرایط آشنا شوند. ما نیازمند کلاس‏بندی، رده‌بندی و اولویت‌بندی بر اساس استراتژی تعریف‌شده هستیم.
وی اظهار می‌کند: هرگاه در مسیر درست قرار بگیریم خواهیم دید که در دنیا جایگاه قابل‌توجهی را به خود اختصاص داده‏ایم.
ارج نهادن به تولید
امید رمضانی؛ معاون پژوهش فناوری نوین دانشگاه شهید بهشتی می‌گوید کشورهای توسعه‌یافته نیز درگذشته در بحران‌های اقتصادی قرار داشتند اما آنان با تدابیر مناسب توانسته‌اند مسیر درست را به‌سوی توسعه را در پیش بگیرند.
وی ادامه می‌دهد: آن‌ها مهم‌ترین اولویت خود را  سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی توانمند و خلق ثروت از این طریق پرداختند آنان با برنامه‌هایی از پیش طراحی‌شده  و رفع موانع پیش رو اقدام به حرکت کردند.
رمضانی می‌افزاید: تولیدات صنعتی و کشاورزی بسیار خوبی در کشور وجود دارد و برخی از این محصولات در خارج از مرزها شناخته‌شده و ارزشمند هستند اما به دلیل برخی بی‌تدبیری‌ها در داخل با بی‌مهری و بی‌توجهی در حاشیه قرارگرفته‌اند، که نیازمند شناسایی و بررسی بیشتری هستند.
معاون پژوهش فناوری نوین دانشگاه شهید بهشتی اظهار می‌کند: توجه به نیازهای تولیدکنندگان باید موردتوجه قرار بگیرد از سوی دیگر ما برای تولید کاغذ نیازمند آب فراوانی هستیم وقتی کارها بدون توجه به آمایش سرزمین تأیید می‌شود لطمات جبران‌ناپذیری را در درازمدت به محیط‌زیست و صنعت وارد می‌کنیم.
بازنگری در ظرفیت‌ها
رضا نورایی؛ مدیر مجموعه مجله بسته‌بندی در ادامه این جلسه می‏گوید: مهم‌ترین مسئله امروز صنعت کارتن و مقوا توجه به نیازها و تقسیم وظایف و ظرفیت‌ها است. مجوز برای تأسیس کارخانه‏ ها و یا بنگاه‏های کوچک و بزرگ تولید در صنف کارتن و مقوا  نیازمند برنامه‌ریزی و دوراندیشی دارد تا عرصه تولید اشباع نشود و بقیه ظرفیت‌ها خالی بماند. وی تأکید می‌کند: باید در گام نخست به دنبال طرح توجیهی مناسب برای ایجاد صنعت موردنظر باشیم.
نورایی ادامه می‌دهد:  بدون محاسبه و آمایش سرزمین نمی‌توان به ساخت صنعتی اقدام کرد زیرا سرمایه‌ها باید در جهت مناسب هدایت شود درعین‌حال مشاوره در مباحثی همچون بحث تعمیر و راه‌اندازی ماشین‌آلات بعد از خرید و توجه به ظرفیت‌ها ازجمله مهم‌ترین مواردی است باید موردتوجه قرار بگیرد بدین ترتیب در گام بعدی توجه به تقسیم‌کار،  تحقیقات مناسب و بازاریابی ضروری است.
صنایع فرسوده نیازمند زیرساخت
مریم مهدی زاده؛ رئیس توسعه بازار داخل و خارجی نگاهی به روند یک دهد اخیر صنایع دارد می‌گوید: در طی سال‌های گذشته صنایع نتوانستند خود را با تحولات روز دنیا همراه کنند صنایع فرسوده شده و محصولات نیز در بازارهای جهانی با توجه به رقبا تازه‌نفس طالب ندارد فرسودگی سبب شده تا نتوانیم  بهره‌وری مناسبی را در چند سال گذشته کسب کنیم. وی ادامه می‌دهد: هم‌اکنون با صنایع فرسوده روبه‌رو هستیم چنانچه خطوط آن‌ها مورد تعمیر و بازسازی قرار نگیرد نمی‌توانیم بر چالش‌های موجود فائق بیایم.
مهدی زاده می‏افزود: برای پیشرفت نیازمند شاکله‌هایی قدرتمند  و زیرساخت‌های تأثیرگذار هستیم و چنانچه به توانیم صنایع را در این میسر هدایت کنیم و شاکله توسعه را پایه‏ریزی کنیم، افق‌های روشنی پیش روی صنعت قرار خواهد گرفت.
انستیتو تو تخصصی کارتن و مقوا
حسن امیرزاده در این جلسه می‌گوید: آموزش یکی از نیازهای مبرم جامعه امروز ماست. درعین‌حال برای دست‌یابی به توسعه نیازمند کار تیمی هستیم.
وی می‌افزاید: سازمان‌دهی برای شکل‌گیری صنعت کارتن و مقوا امری بسیار مهم است، این مسیر نیازمند تولید قطعات پیشرفته بوده مسئله‌ای که  می‌تواند در ریل رشد و توسعه به حرکت ادامه دهد.  به‌جای نام کلینیک نام انستیتو را باید این مجموعه برگزینند زیرا مؤلفه‌های این برنامه نشان می‌دهد که گستره وسیعی صنعت کارتن و مقوا را پوشش می‌دهد.
وی اظهار می‏کند:  توجه به R&D ( واحد تحقق و توسعه) در هر صنعت یک امر الزامی است. توجه به فناوری و تکنولوژی نیز جایگاه خاص خود را دارد بااین‌همه ایجاد شکل‌گیری یک کلینیک صنعتی برای حوزه کارتون نیازمند مباحث حقوقی کارشناسی و دادگستری و درعین‌حال تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات است. استفاده از تجربیات و توانمندی‌ها در کنار سرمایه‌گذاری رمز موفقیت محسوب می‌شود.

دیدگاه ها بسته شده است