رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران می گوید تسهیلات ارزان دولت باید با اولویت به کارخانه هایی داده شود که در شرایط سخت سال گذشته و با وجود نوسانات اقتصادی و شیوع کرونا کارگرانشان را حفظ کردند.
ناصر چمنی در گفت وگو با ایسنا، در ارزیابی مصوبه پرداخت ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان به بنگاههای اقتصادی مشروط برعدم اخراج کارگران، گفت: در شرایطی که کرونا مشکلاتی را برای تولید و بنگاههای اقتصادی ایجاد کرده باید از کارفرمایان و کارگران حمایت کرد. همچنان که انتظار داریم اشتغال کارگران مورد توجه قرار گیرد و به جامعه کارگری کمک شود همین انتظار را برای کمک به کارفرمایان داریم.
وی ادامه داد: همه دولتها در چنین شرایطی به میدان می آیند و از تولید، کارخانه ها، تولیدکننده و کارگر حمایت می کنند لذا این مصوبه طرح بسیار خوبی است و قید کردن شرط حفظ کارگران در این مصوبه نشان می دهد که رئیس جمهور دغدغه حفظ اشتغال موجود و بقای کارگاهها و کارخانه ها را دارد.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران تصریح کرد: اگر نگاه کارفرمایان هم در بحث حمایت از نیروهای کار خود به ویژه دستمزد، مانند تصمیم دولت باشد قطعا نتایج خوبی به دست می آید.
چمنی با تاکید بر اینکه دولت باید ضمانت های اجرایی این طرح و سازو کارهای آن را پیش بینی کند، افزود: رییس جمهور اعلام کرد که شرط دادن وام ارزان قیمت این است که کارگر اخراج نشود بنابر این دولت ساز وکارهای لازم را مشخص کرده است با این حال معتقدم که در این زمینه باید استعلامی هم از ادارات کار استانها گرفته و متقاضیان استفاده از این وام مشخص شوند.
وی خاطرنشان کرد: تاکید ما این است که کارخانه هایی که در شرایط سخت سال گذشته و تحت تاثیر تغییر قیمت بنزین،نوسانات اقتصادی، تحریم ها و کرونا کارگران خود را نگه داشتند و سال جدید را با همان تعداد کارگر در سال ۱۳۹۸ آغاز کردند، در اولویت دریافت این وام قرار گیرند.
به گفته این مقام ارشد کارگری با بررسی لیست ارسال بیمه ها به تامین اجتماعی در سال گذشته می توان به آمار کارگران شاغل و بیکار شده پی برد و بر اساس آن نسبت به پرداخت تسهیلات ارزان قیمت اقدام کرد.
به گزارش ایسنا، در جلسه اقتصادی ستاد مقابله با ویروس کرونا مصوب شد مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان اعتبار با نرخ سود ۱۲ درصد به منظور کمک به بنگاههای آسیب دیده از کرونا به شرط آنکه کارگران خود را اخراج نکنند، اختصاص یابد.