رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: دولت تمهیداتی را برای جلوگیری از ضرر و زیان صادرکنندگان در نظر گرفته که در حال حاضر بر روی کاغذ باقی مانده است.
محمد لاهوتی درباره تاثیر کرونا بر صادرات کشور اظهار کرد: طی دو هفته اخیر نسبت به دو هفته قبل تر ۳۵ درصد رشد صادرات منفی بوده و نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ نیز صادرات ۲۰ درصد کاهش داشته است.
رئیس کنفدراسیون صادرات افزود: بسیاری از کشورها مثل ترکمنستان مرز خود را بستند و عراق نیز اعلام کرد به مدت یک هفته مرز خود را خواهد بست و به دلیل اینکه حجم صادرات ما به عراق زیاد است بر حجم صادرات اثر خواهد گذاشت.
وی گفت: برای حمایت از صادرات دولت یکسری مصوبات مانند تعویق پرداخت اقساط تسهیلات بانکی، لغو برگزاری هیاتهای حل اختلاف مالیاتی و موکول شدن آن به سال ۹۹، تمدید معافیتهای سازمان مالیاتی تا فروردین ماه و همچنین گمرک یکسری شرایط را برای ورود موقت در نظر گرفته و تمدید کرده که البته این موارد روی کاغذ انجام شده است.
لاهوتی با بیان اینکه بسته حمایتی ضرر و زیان صادرکنندگان و بستهای که ضرر صادرکنندگان را جبران کند هنوز ابلاغ نشده است تصریح کرد: ضمن اینکه درباره استمهال تسهیلات نیز شعب بانکی عنوان میکنند هنوز دستورالعملی ابلاغ نشده و لازم الاجرا نیست.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: بیشتر موضوعاتی که مطرح شده در حد نظر و بیان مصوبات بوده و اینکه چه زمانی اجرایی شود مشخص نیست، امیدواریم اگر قرار بر حمایت است، زودتر اجرایی شود تا صادرکنندگان با آرامش بیشتر به فعالیت بپردازند.
وی با بیان اینکه شرایط تحمیلی ویروس کرونا به اقتصاد کشور شرایط ناخواستهای است بیان کرد: پیشنهاد کردیم شرایط مرز به صورت آنلاین به صادرکنندگان اطلاع داده شود تا صادرکنندگان بر اساس شرایط تصمیم بگیرند و بی جهت کالا صادر نکنند و یا مطمئن باشند در صورت صادرات کالایشان از مرز رد میشود این موضوع به کاهش خسارت کمک میکند.
لاهوتی خاطرنشان کرد: همچنین فعالتر شدن ارتباطات با سفارتخانههای کشورها مختلف، افزایش فعالیت معاونت اقتصادی وزارت خارجه و رایزنان بازرگانی میتواند کمک زیادی در این برهه به صادرات کشور کنند و از طرفی سعی شود به کشورها اطمینان دهند که صادرات کالا هیچ مشکلی برای سلامت آنها ایجاد نمیکند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه صادرکنندگان باید شرایط را درک کنند و از ازدحام انبوه کالا پشت مرز اجتناب کنند، گفت: ازدحام موجب اختلال و استرس بیشتر مسولان میشود و تصمیم گیری با مشکل بیشتری مواجه خواهد شد.
وی تاکید کرد: بسته حمایتی به عنوان جبران خسارت صادرکنندگان در شرایط کنونی آرامش بخش جامعه و تسکین مشکلاتی است که به دلیل این اتفاق به جامعه صادرکنندگان وارد میشود.
لاهوتی افزود: هر چه سریعتر باید بسته حمایتی و پرداخت خسارتها تعیین تکلیف شود و به صادرکننده این اطمینان داده شود که دولت در کنار صادرکنندگان قرار دارد همین طور صادرکنندگان نیز باید شرایط حاکمیت را درک کنند تا با یکدیگر این ویروس را از بین ببریم.