استاندار مازندران گفت : در حال حاضر بیش از ۲ هزار نفر در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران مشغول فعالیت هستند و تعطیلی این واحد می تواند ضربه سنگینی به حوزه اقتصاد استان وارد کند ، پس نباید در هیچ شرایطی تعطیل شود
به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد حسین زادگان چهارشنبه شب در جلسه ستاد رفع موانع تولید استان که در شهرک صنعتی شهرستان جویبار برگزار شد، افزود: در حال حاضر صنایع چوب و کاغذ مازندران با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند که ما خودمان مسئول اتفاقات هستیم و باید برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی بدهی ۴۰ میلیارد تومانی این شرکت به سازمان تأمین اجتماعی را یکی از مشکلات برشمرد و توضیح داد: تأمین اجتماعی باید برای حل مشکل، با این شرکت همکاریهای لازم را به عمل آورد.
خبرنگار ایرنا کسب اطلاع کرد که پیش از این حساب شرکت چوب و کاغذ مازندران به درخواست تأمین اجتماعی مسدود شده بود که این مشکل با سفارش استاندار و توسط خود سازمان تأمین اجتماعی مشکل برطرف و بازگشایی شد.
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه مشکل حال حاضر استان نداشتن هلدینگ بزرگ سرمایه گذاری است، گفت که هلدینگ بزرگ سرمایه گذاری بزودی در استان راه اندازی میشود.
حسین زادگان تاکید کرد: تا یک ماه آینده فاز نخست هلدینگ سرمایه گذاری با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان فعالیتش را آغاز خواهد کرد و در این هلدینگ تمام حوزههای اقتصادی، تولیدی، گردشگری، کشاورزی و غیره میتوانند سرمایه گذاری کنند.
استاندار مازندران با بیان اینکه در فاز دوم هلدینگ سرمایه گذاری، فعالین حوزههای مختلف از شهرستانهای مختلف این استان میتوانند در حوزه اقتصاد ورود پیدا کنند، افزود: شهرستانهای مختلف میتوانند با شرکت در این هلدینگ نسبت به خرید سهام اقدام و سرمایه گذاری نمایند.
حسین زادگان با بیان اینکه هلدینگ باید به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل شود، گفت: برای توسعه هر چه بیشتر استان باید تمام سرمایهها در این هلدینگ جمع آوری شود، تا به سود دهی بیشتر برسیم.
شرکت هلدینگ (Holding company) شرکتی است که سرمایههای نقدی ریز و درشت را کنار هم قرار داده و در زمینههای سودآور سرمایه گذاری میکند به طور کلی هر شرکتی که سهام مدیریتی یک یا چند شرکت دیگر را در اختیار داشته باشد هلدینگ است. شرکتهای هلدینگ دارای مزیتهایی چون کاهش ریسک، کنترل با مالکیت محدود و تفکیک حقوقی هستند.
هم اکنون میتوان از شرکت توسعه صنایع بهشهر، سرمایه گذاری توکا فولاد، سرمایه گذاری غدیر، گروه صنعتی ملی و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به عنوان هولدینگ هایی نام برد که در بورس ایران فعالیت دارند.
ایجاد هلدینگ سرمایه گذاری در مازندران در حالی مطرح میشود که این استان با تولید سالانه ۷ میلیون تن محصولات متنوع کشاورزی، دارای مشکل در بخش توزیع و فراوری است و به همین دلیل نیز کشاورزان استان همواره در فصل برداشت با دلال بازی و واسطه گری دچار ضرر و زیان میشوند.
همچنین گردشگری یکی از محورهای توسعه اقتصادی مازندران است ولی در حال حاضر هیچ گونه سرمایه گذاری هدفمند در بخشهای مختلف مانند گردشگری دریایی، گردشگری طبیعی، گردشگری سلامت و دیگر زمینهها وجود ندارد و به همین دلیل هم مازندران بیشتر تبدیل به استراحتگاه برای مسافران شده است.
بخش کم نفس و ضعیف صنعت مازندران هم در سالهای اخیر به خاطر برخورد با مشکل نقدینگی به صورت جدی دچار مشکل شده است و تأمین نقدینگی از سوی دولت و بانکها بدون دخالت در مدیریت بسیاری از شرکتها سبب شده تا نقدینگی در راه درست هزینه نشده و منجر به بازگشت صنعت به مدار تولید و اشتغال نگردد. آماررسمی نشان میدهد تنها در سال گذشته ۱۹۴ شرکت و واحد تولیدی صنعتی در مازندران به خاطر عدم بازپرداخت تسهیلات بانکی به مالکیت این مؤسسات مالی در آمدند و در حال حاضر هم بازگرداندن آنها به مدار تولید نیازمند تأمین نقدینگی است.
تشکیل هلدینگ سرمایه گذاری به در صورت رعایت قوانین و مقررات و سرمشق گرفتن از مدلهای موفق در جهان میتواند به بهترین راهکار برای توسعه مازندران و استفاده از ظرفیتهای فراوان آن منجر شود.
نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با حضور تولیدکنندگان و مدیران کل در شرکت پردیس جویبار برگزار شد.